close
INSIDE – DOMINIQUE VAN EE
Documentary - Inside Project - Photography

INSIDE – DOMINIQUE VAN EE

Nieuwsgierig waarom ik dit project uitvoer? Check hier.

Vandaag ga ik mijn facebookvriendin Dominique van Ee volgen. We hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar toch heb ik het idee dat ik haar al ken. Zij en ik hebben een beetje dezelfde interesses zoals honden, fotografie, grafisch vormgeven en knutselen. Ik heb haar destijds toegevoegd omdat ik op zoek was naar mensen om ooit te fotograferen. Na een tijdje kwam ik erachter wat ik echt wilde gaan doen met fotografie en zag ik pas hoeveel we gemeen hadden.

Kleine Q&A met Dominique

1. Wie ben je?
Dominique!

2. Wat doe je?
Ik studeer grafische vormgeving en daarnaast fotografeer/schilder en teken ik graag!

3. Wat wil je?
Ik wil graag een eigen goedlopend bedrijf in de creatieve sector.

4. Waarom doe je hier aan mee?
Ik zag het berichtje op Facebook en ik dacht: “Waarom ook niet!”.

5. Wat is je favoriete bezigheid?
Creatief bezig zijn. Met o.a. fotograferen, tekenen, schilderen & knutselen.

6. Wat is het leukst aan jou?
Mijn enthousiasme!

7. Wat is het minst leuk aan jou?
Dat ik snel moe word, en daardoor interesse en enthousiasme verlies. Ik kan dan alleen maar denken aan slapen en soms gebeurd dat ook.

8. Waar schaam je je voor?
Mijn oneffenheden op mijn huid.

9. Wat is je favoriete dag van het jaar?
Cliché, maar dat is mijn verjaardag!

10. Wat ligt er in je koelkast?
Bij voorkeur melk en chocolade. Maar in de realiteit is het voornamelijk groente, fruit, eieren en wijn haha.

11. Wat heb je nou altijd al is willen doen maar nooit gedurfd?
Diepzee duiken. Ik hou niet van water en ik hou niet van onderwater zijn. Het idee is al een beetje claustrofobisch en ik ben bang in paniek te raken, maar stiekem lijkt het me heel vet om het te zien.

12. Wat mis je het meest sinds je kindertijd?
Vrije tijd! School tot 3 uur en dan vrij. Holy shit, ik zou dat zo graag weer terug willen!

13. Is er iets waarvan je zou willen dat iedereen het weet van jou?
Dat ik gewoon een chille chick ben.

14. Op welke gewoonte van jezelf ben je het meeste trots?
Mensen willen helpen is dat dan toch wel.

15. als je ergens voor wakker gemaakt mocht worden, om wat was het dan?
Puppy’s, spareribs en een warme chocomel met slagroom.

16. Heb je ooit een bucketlist gemaakt? Wat was/is het eerste op je lijst?
Het is voornamelijk een lijstje met plekken waar ik heen wil gaan! Op de eerste plek staat Ierland!

17. Wat is je (levens)motto?
Doe wat je leuk vindt!

 

We spraken elkaar al is over elkaar ontmoeten, juist omdat we dezelfde interesses hebben en toen deed ik een oproep op facebook over het volgen van mijn facebook-vrienden. Zij meldde zich aan, omdat we het dan gelijk konden combineren! Ze vond deze dag wel een geschikte dag, omdat ik haar dan kan volgen tijdens een shoot waar ze model ging zitten.

“Dit doe ik niet dagelijks hoor, eigenlijk bijna nooit. Toevallig heb ik nu 3 shoots in 1 week maar vaak zit ik op school of fotografeer ik zelf.”


Dus daar ging ik, op weg naar Wilnis waar ze met haar broertje, zusje en moeder en hond Bruce woont. Om 10.00 stond ik voor de deur. Goeiemorgen!

Ze was net wakker, kon haar bed niet uitkomen (Hm.. herkenbaar). En moest nog aan haar theetje beginnen. Ontbijten doet ze niet (Hm.. nog een overeenkomst). Ik koos voor winterthee. “Die neem ik ook altijd. Hoeveel suiker wil je?” Doe maar twee. “Hey, ik neem er ook altijd twee.” Oké, dit wordt wel een beetje scary.

We gingen op de bank zitten, en hond Bruce kwam lekker een kijkje nemen. “Hij is al bijna 15 jaar oud (vanaf 31 januari)” Wat een schatje is het! “Ja he, als hij kwijlt moet je het zeggen hoor!”

De stiefpa van Dominique kwam nog even bakkie doen, voordat hij en haar moeder de stad ingingen. Mams wou liever niet op de foto, alhoewel het gelijk duidelijk was waar Dominique haar looks vandaan heeft.

Zo en what’s next? “Ik moet mijn tanden nog even poetsen en mijn tas inpakken.”

Het grappige is dat Dominique het helemaal niet zo erg lijkt te vinden dat ik haar zo volg, soms kijkt ze even naar me en zie je dat ze herinnert dat ze eigenlijk de hele dag gefotografeerd gaat worden maar ze kan er allemaal wel om lachen. Dat vind ik best bewonderingswaardig, want ik zou wel even slikken als ik door een onbekende, make-up-loos en tandenpoetsend gevolgd word. Gelukkig denkt zij er anders over! 

Het is tijd om te gaan, om 11 uur moeten we in Nieuwkoop zijn waar ze model gaat zitten bij hobby-fotograaf Wim van der Zwan. “Ik ken hem van een fotografieclub waar we beiden een cursus voor volgde. Hij heeft mij al is eerder gefotografeerd voor een portret van ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. En nu wilt hij graag Hollywood classics fotograferen.”

Dus we zeggen gedag en laten beide evenveel lauwe thee staan. We stappen bij mij de auto in, eerst even gedag zeggen tegen de buurt kat.

En rijden saampjes naar Nieuwkoop, wat hier ongeveer 20 minuutjes vandaan is. We rijden langs allemaal mooie weilanden, wat ik in Almere natuurlijk niet gewend ben. “Oh ik vind er niet zoveel meer aan, doe mij maar mooie bosgebieden.” Wat vind je ervan om in een dorp te wonen? Heb je hier altijd al gewoond? “We zijn 2x verhuisd, en nu wonen we in Wilnis waar ik vanaf mijn derde/vierde woon. Ik vind het rustige aan een dorp wel fijn, alleen iedereen kent je en weet alles van elkaar.” We praten wat over school, Ze heeft hiervoor gestudeerd voor Pedagogisch Medewerker maar helaas kwam ze hier niet mee verder. Ze studeert nu voor grafisch vormgever, wat best tof is aangezien ik dat ook gestudeerd heb. Ook vertelt ze over haar fotografie met honden, ook één van de redenen waarom ik haar in mijn facebooklijst heb.
Check it out here!

We kwamen aan bij het huis van Wim, het andere model en de visagist waren al aanwezig. Ze bespraken even nog kort wat ze van plan waren te gaan doen en lieten de beelden op de iPad zien.

Wim was vooral trots op de foto die hij eerder van Dominique maakte en wilt haar graag laten zien waar hij hem opgehangen heeft. Dus we gaan richting zijn fabriek die aan zijn huis zit, om te kijken naar ‘Het meisje met de parel’.

Natuurlijk wil ik de rest van de fabriek ook zien dus hij geeft ons een kleine rondleiding. Ze maken hier van alles van metaal tot in hele kleine mini-onderdeeltjes.

We gingen weer terug naar het huis, waar ze nog even bijpraten over de foto’s die eerder van Dominique gemaakt zijn door Wim. En omdat Dominique nog niet in de make-up kon gingen we maar even kijken bij de zolder-studio van Wim.

 

Eenmaal beneden gingen ze eerst even wat poses en gezichten oefenen om zo dicht mogelijk bij de originele foto te komen. Dit ging haar vrij makkelijk af zoals je ziet.


Eten moest ze ook nog, dus dan maar even snel een koffie en een broodje.

En dan eindelijk in de make-up en haar. Ja ziet er goed uit hoor!

 

Hop, naar de zolder! Voor de eerste foto. De vrouw van Wim zet nog even de puntjes op de i en Wim vertelt dat als zij een kind zouden hebben, ze het liefst zo iemand als Dominique wilde hebben.

Pas op, straks krijgt ze nog sterallures hoor!

Look 1:

De eindresultaten gemaakt door Wim van der Zwan, naast het origineel:

Voordat ze in de make-up ging voor de tweede look, praatte ze liefdevol over haar vriend. Wat een knapperd is het hè?!

Look 2: Staat d’r best goed, hè?

Zelfs terwijl ze met mij aan het dollen was met gekke gezichten en poses, kreeg ze het toch voor elkaar om elke keer de pose aan te nemen die de fotograaf wou. Ik zelf vond de poses die ze nu aannam ook leuk:P maar daar ging het niet om.

We waren klaar, na een lange dag shooten. Het was inmiddels al bijna 4 uur. Alleen nog de make-up eraf.

En toen was de dag voorbij. We bedankte iedereen en gingen op weg naar Dominique haar huis. Waar ze zich klaar ging maken om naar haar vriend te gaan, die in Rotterdam woonde. Ouwe lobbes Bruce kwam ook nog even gedag zeggen!

En hier scheiden onze wegen, maar niet getreurd. We zien elkaar vast nog wel een keer!

Okè om het af te leren, even een kort overzicht van Dominique haar mooiste momenten:P:

Lieve Dominique,

Ik vond het echt tof om je te mogen volgen, juist omdat je zo lekker cool eronder bent. Ik vind het echt bewonderenswaardig zoals je mij mijn project liet uitvoeren en je onbeschaamd liet volgen door iemand die je eigenlijk niet kent. Ik wil je daar dus ook enorm voor bedanken. Je was voor mijn gevoel totaal jezelf en deed niet moeilijk over alles wat ik fotografeerde, etend, gapend, gekke bekken trekken, tanden poetsen, make-uploos etc. Het was echt grappig om erachter te komen dat we inderdaad veel gemeen hebben! Ik heb je deze dag zeker een stukje beter leren kennen en hoop dat je lekker kan genieten van je studie en andere dingen die je doet! En ik ken het gevoel van altijd moe zijn en dat laat mij vaak ervoor kiezen om iets niet te doen. Dit is ook 1 van de redenen waarom ik dit project uitvoer. Dus mocht dit bij jou ook voorkomen: een advies van iemand die ik sinds kort beter heb leren kennen “You only live once!” Hopelijk tot snel! 

Next up: Jonathan de Rijk


COMMENTS ARE OFF THIS POST