close
INSIDE – TIM DE DECKER
Documentary - Inside Project

INSIDE – TIM DE DECKER

Nieuwsgierig waarom ik dit project uitvoer? Check hier.

Ik volgde mijn lieftallige collega Tim voor een dagje, terwijl hij met zijn vrienden carnaval viert. Tim is een verschijning, een vrolijke vlaag van happiness. Hij heeft al eerder voor een camera gestaan, toen hij meedeed aan het tv-programma “Wie trouwt mijn zoon”, een romantische zoektocht naar de ware.

Hij was toen 23 jaar, nu is hij 29. Hij werkte dus net als ik bij Keune Haircosmetics. Hij werkte in de studio als National Educator waar hij zorg droeg voor het uitdragen van kennis, waar hij mensen voor moest opleiden samen met zijn collega’s. Nu heeft hij zijn eigen salon TIMS (Trust In My Scissors)!

Mijn lieve vrolijke Tim! Om 9:00 sta ik voor zijn deur. Ik ben niet zo’n vroege opstaander maar om op te staan voor Tim, is toch al een stuk minder erg! (barf)

Hij laat me zijn leuke huisje zien, wat in Amsterdam staat. Hij heeft altijd al gedroomd van in Amsterdam wonen en nu eindelijk heeft hij wat gevonden!

“Het is perfect voor mij. Ik heb niet zoveel ruimte nodig, dit is precies wat ik nodig heb!”

Ik maak wat foto’s van zijn huissie en we gaan dan richting Diemen, wat hier 5 minuten rijden vandaan is. Als ik mijn auto daar geparkeerd heb, rijden we in zijn auto weer terug.

Als we aankomen is Sam er al, 1 van Tim zijn beste vrienden. Ze brengen samen de auto van Sam weg. En dan gaan we op weg naar Marc, die vlakbij Muiderpoort station woont! Lekker op het fietsje, heerlijk!

We zijn er! “Hier heb ik vroeger gewoond, dus ik ken het hier goed!”
Huh? “Ja Marc is mijn ex en wij hebben hier samengewoond.”

We komen binnen, waar de ‘heren’ al volop in de make-up zitten. Ze maken er echt werk van!

En terwijl ze bezig zijn, stel ik ze wat vragen:

Hoe kennen jullie Tim?

Jasper: Hij was een oud klasgenootje van mijn zus. Mijn zus vond Tim helemaal geweldig en is toen wel is bij ons geweest. En ik toen bij Tim.

Sam: Ik ken hem via internet en we zijn toen keer gaan stappen.

Marc: Hij is mijn ex. We kwamen elkaar tegen in de kroeg. We hebben nog samen in dit huis gewoond.

Wanneer ben je uit de kast gekomen?

Tim:
Ik was 16. Ik had een briefje geschreven en op het kussen gelegd. Toen kwam mijn vader midden in de nacht mij wakker maken en zei “Maakt niet uit, we wisten het al toen je 4 was.” Superlief.

Sam:
“Ik zei dat ik een vriendje had, niet dat ik homo was. Homo zijn vond ik niks, maar een vriendje hebben vond ik prima.” Maar wat vonden jouw ouders daar dan van? “Gewoon prima.”

Jasper:
1
e kerstdag: Mijn zus zei: “Kijk daar loopt Jasper zijn vriendje”. Waar de hele familie bij zat. 3 minuten stilte en daarna is iedereen gewoon verder gegaan met eten.

Marc:
Ik kwam thuis van stappen met mijn ex-vriendinnetje en 2 homo-vrienden. Toen vroeg iemand aan mijn ouders: “Moet je je voorstellen dat Marc met een jongen thuiskomt” En mijn vader zei nou ik denk dat dat wel zo is, toch? Ik was toen 23. Op mijn 14
e wist ik het ongeveer wel.

De panty’s, BH’s en pruiken komen ook ‘uit de kast’.

How do I look?

Marc is in het dagelijks leven make-up artist, dus hij maakt ze nog prachtiger dan ze al waren!


And we’re off!

Ik stel ze even aan jullie voor:

Tim aka Dirty Daisy

Jasper aka Vicky Vulva

Sam aka Kitty Klitty

Marc aka Fleur D’ Lies

We gaan met de trein richting Den Bosch, waar we carnaval gaan vieren!

 Tijd voor BIER! Proost dames! Het leuke is dat ze iedereen gedag zeggen. Dat maakt het geheel alleen maar grappiger!

ZIJN WE ER AL?

Er staan nog wat mensen te wachten op de trein. Zij wilt toch wel graag met ze op de foto. Het begint me al erg op te vallen dat op het moment dat mensen hun spotten, ze het toch wel heel leuk vinden. In eerste instantie moeten ze even 2x kijken, maar dan komt de big smile tevoorschijn.

Eenmaal in de trein, maken ze met iedereen een praatje. Twee knappe, verklede mannen komen gezellig bij de dames zitten.

We zijn aangekomen in Den Bosch, waar ze ongeacht dat het carnaval is, erg opvallen.

En nog een paar mensen willen met ze op de foto.

We lopen wat verder. En weer worden ze uiteraard gelijk opgemerkt.

De girls vinden het toch minder leuk hier en we besluiten om naar Eindhoven te gaan. Op weg naar station spreken de beelden genoeg:

Het (bijna) leukste moment van de dag:

We lopen verder richting het centrum van Eindhoven, waar de echte magic happens.

We zijn er!

Omdat het carnaval is, zou je denken dat de ‘carnaval’-meiden niet zo opvallen. Maar in tegendeel, iedereen ziet ze en wilt een praatje met ze maken. Gelukkig heeft iedereen erg originele carnavalskleding aan. Het is 1 groot feest!

Mijn persoonlijke favoriet:

De reacties van de mensen zijn goud waard:

Kijk eens wie we daar hebben!

We hebben honger. En een onbekend meisje wordt opnieuw bijgestift.

De nacht valt, maar we zijn nog lang niet klaar!

En de winnaars van zoen van de dag zijn geworden:

We zijn KAPOT en gaan terug naar station. Na 8 uur lopen op die hakken KUNNEN ze niet meer. We moeten 1x overstappen en dan zijn we weer in Amsterdam! En zoals al de hele dag het geval is, worden de meiden duidelijk opgemerkt. En daarom is ook iedereen met ze bezig, lacht met ze, praat met ze..

INSIDE STORY
Op de terugweg naar Amsterdam was ik even afgeleid van mijn project en kwam ik lieve Pepijn tegen. Hij is helemaal in de ban van Harry Potter en zit al op de middelbare school. Hij vindt het apart dat we in de ‘stilte coupe’ niet stil zijn en probeert ons netjes uit te leggen dat we het helemaal verkeerd doen. Goed zo Pepijn. Helaas wil niemand in de trein er wat van ‘horen’ en iedereen is daarom vooral veel met de meiden bezig. Ze zijn ook zo gezellig! Uiteindelijk ontdooit Pepijn en gaat ie helemaal los. Hij vertelt over dat hij naar zijn opa en oma gaat (opa zit naast me) en dat hij het dan altijd erg naar zijn zin heeft! Ik als kidsgek heb hier natuurlijk een zwak voor en ben lekker met hem aan het babbelen. Ik mag van opa en van Pepijn een foto van hem met zijn Harry Potter masker maken. Yay! Ik vraag of Pepijn een e-mailadres heeft en of hij dat voor mij in mijn boekje wil schrijven. Maar wel graag met hartjes. Lief als hij is, tekent hij er 3 hartjes bij. Ik ben gelukkig. Dank je wel lieve Pepijn voor het leuke gesprekje in de trein!

We moeten overstappen. En we komen Marc z’n tijgertje tegen. He’s playing hard to get.

Trein gemist.

Dit is Nick. Nick is best een leukerd vind ik. En niet alleen ik blijkt.

We zijn op station Muiderpoort. De meiden hebben nog een kleine ontlading in de lift.

We zijn eindelijk bij Marc thuis aangekomen. Pruiken en make-up gaan eraf. En we kletsen gezellig nog wat bij.

En dan gaan we naar huis. KAPOT! Maar one heck of a day!

Lieve Tim,

Ik vond het echt een knalfeest, wat een lol hebben we met z’n allen gehad! Echt super awesome dat ik met jullie mee mocht en dat je zo eerlijk en open tegen mij bent. Natuurlijk geldt dit ook voor de anderen! Ik vind je een topper, en ik wens je met je nieuwe functie heel veel extra plezier, waar ik het idee van heb dat dat wel moet lukken! Jammer genoeg zie ik je nu minder vaak daardoor maar gelukkig zie ik je snel en gaan we samen lekker Mean Girls kijken! Laffoeeee xxxx

Next up: Richard Terborg


COMMENTS ARE OFF THIS POST