close
Me
MUSIC IS THE MEDICINE OF THE MIND
Me

MUSIC IS THE MEDICINE OF THE MIND

Meeste van jullie weten dit helemaal niet van mij, maar ik zit sinds heel kort in een band. Ik kan nog niet teveel uitwijken over de band, omdat we nog maar net begonnen zijn en eerst bezig zijn met repertoire maar vond het wel leuk om dit met jullie te delen.

BACK IN THE DAYS
Toen ik 17 was (wow, 12 jaar geleden alweer) was ik met mijn vrienden veel muziek aan het maken bij hen thuis:


En op Muziekwijk Station:

 

Daarna was ik vaak te vinden bij Multiversum, een jongerencentrum die jamsessies organiseerde op de woensdagavond. Hier waren ik en mijn vrienden dan ook tot diep in de nacht te vinden. Wat een tijd was dat zeg! Ik leerde in die periode ook een beetje gitaar spelen en had toen zangles. Helaas verwaterde het contact met mijn jambuddies maar dat hoort bij het leven!

NIEUWE KANSEN
Nu 12 jaar verder, heb ik het geluk gehad nieuwe mensen te ontmoeten. Ik had voor mijn oud-collega een liedje gezongen om haar tijdens haar ziekte bij te staan in moeilijke tijden. En zij vond dit blijkbaar zo leuk dat ze het aan haar vriend liet horen. Hij heeft een studio waar hij opnames kan maken en zei dat we is moesten afspreken. Dus dat deed ik vorig jaar. Ik nam met mijn eigen gitaartje, dit stukje van een mijn favoriete liedjes op:

PASSIE
Nou wil ik niet gelijk zeggen dat dit voor fame zorgde, maar zij lieten dit horen aan hun oud-buurman en die speelt gitaar. Hij vond het blijkbaar fantastisch en belde mij gelijk op. Na de passie van hem te hebben gehoord en dat hij zo graag met mij wou samenwerken, zijn we een keer samengekomen. Hij nam een andere gitarist mee en met z’n drieën hadden we echt een flow! Het was echt supertof!

ZWARE TIJDEN
Na die dag, spraken we nog een paar keer af en dat klikte gewoon. Helaas sloeg het noodlot weer toe en werd de oud-buurman ook erg ziek. Hij is nu herstellende maar gaat een zware tijd tegemoet. Net als mijn oud-collega nog steeds aan het doen is. Dit heeft helaas ervoor gezorgd dat we even niet meer samen kunnen spelen, maar van hem mocht de andere gitarist mij benaderen om bij hem in de band te komen. Ik ging hier alleen mee akkoord, als hij het ermee eens was.

NIET TE HARD VAN STAPEL
Nou ben ik in de jaren dat ik met muziek bezig ben wel wat gewend. En weet dat ik niet te hard van stapel moet lopen, omdat het soms niet helemaal gaat zoals je wilt. En dat merk je al aan het eerste gedeelte. 🙁  Maar delen wat je bezig houdt, kan nooit wat kwaad zoals ik al eerder zei, dus bij deze!

Ik hoop dat de tijd iedereen beter maakt. En als ik ooit een liedje mag zingen die iemand een emotie geeft, dan hoop ik dat de emotie ‘Liefde’ de overhand heeft.

Music is the medicine of the mind.

Tenminste, dat hoop ik. Want als dat zo is, ga ik HEEL veel muziek maken!

P.S. De reden waarom ik geen namen noem, is omdat ik de privacy graag wil bewaren van de mensen die mij lief zijn. Het liefst zou ik hun namen van de daken willen schreeuwen!!

COMMENTS ARE OFF THIS POST