close
AARDBEI- FRAMBOOS KWARKTAART
Food

AARDBEI- FRAMBOOS KWARKTAART

De bodem

• 200 gr (maria)biscuits
• 100 gr boter
• 2 el water

Kwarktaart

• 12 blaadjes gelatine
• 150 gr aardbei
• 150 gr framboos
• 200 gr aardbei/framboos voor de topping
• 1 sinaasappel
• 500 gr kwark
• 200 gr suiker
• 250 ml slagroom
• 4 el jam
• 24cm springvorm

      1. Laat de gelatine voor 5 minuten in water rusten.
      2. verkruimel de (maria)biscuits en doe ze in een kom.
      3. Verhit de boter, zodra gesmolten doe je dit in de kom met verkruimelde biscuit en doet hier 2 eetlepels water bij.
      4. Vet de springvorm in en verdeel de biscuitmix op de bodem. Druk stevig aan.
      5. Was 150 gr aardbei & 150 gr framboos, verwijder de kroontjes en stamp ze fijn.
      6. Pers de sinaasappel en verwarm het sap zachtjes in een pan.
      7. Knijp de gelatine fijn en roer het door het sap. Laat dit afkoelen.
      8. Mix de kwark, suiker, sap en fruit en roer het door elkaar.
      9. Mix in een andere kom met een mixer de slagroom en roer het zachtjes bij de andere andere mix.
      10. Smeer alles in de springvorm en laat de kwarktaart 3 uur in de koelkast rusten.
      11. Doe na die 3 uur de rest van het fruit bovenop de taart.

READY. SET. EAT!


COMMENTS ARE OFF THIS POST